Blog - Hasan Akyüz Photography

İzmir Dış Çekim Fiyatları

İzmir Dış Çekim Fiyatları

Açık havada yapılan çekimlere sinema terimi olarak dış çekim adı verilmektedir. Ancak dış çekim günümüzde yalnızca sinema çekimlerinde değil her tür fotoğraf çekimi için kullanılabilmektedir. Özellikle düğün, nişan, doğum günü kutlaması gibi özel günler için hatıra niteliği taşıyacak olan profesyonel fotoğraf çekimlerinde dış mekan çekimleri oldukça fazla tercih edilir konumdadır. Tercih edilen fotoğrafçı ve müşterinin dış çekim beklentilerine göre dış çekim fiyatları değişiklik göstermektedir.

Dış Çekim Nasıl Yapılır

Herhangi bir özel gün kutlaması için yapılacak olan fotoğraf çekiminde eğer dış çekim talep ediliyorsa öncelikle mekan seçimi yapılmaktadır. Dış çekim için tercih edilen mekanlar genellikle tarihi yerler veya doğa ile iç içe olan mekanlardan oluşmaktadır. Doğal bir çekim olması ve arka planın güzel bir manzaradan ya da farklı bir fondan oluşması için dış mekan çekimleri yapılmaktadır. Dış çekimde fotoğrafçı müşterinin taleplerine göre uygun konsepti oluşturmakta, çekim yapacağı alanı tamamlayan dekorlar kullanabilmektedir. Dekor kullanımı fotoğrafların farklılaşmasına ve benzersiz olmasına katkı sağlamaktadır. Dış mekan çekimi stüdyo çekimine göre daha fazla dış etkenlere maruz kaldığı için meşakkatli bir iştir. Önemli olan oluşabilecek dış etkenlerin önceden tahmin edilerek buna uygun tedbirlerin alınmasıdır. Aksi takdirde çekimlerden istenilen sonuç alınamayabilir ve hatta çekimin ertelenmesi veya iptal edilmesi durumlarıyla karşılaşılabilmektedir. Bu yüzden dış mekan çekimlerinde alanında profesyonel bir fotoğrafçı ile çalışmak oldukça önemlidir. İzmir dış çekim fiyatları, müşterinin taleplerine ve oluşturmak istediği albüm içeriğine göre değişmektedir.

Dış Çekim Fiyatları Nedir?

 Dış çekim farklı birçok konsept üzerinden yapılabilmekte, her özel gün için ayrı dış mekan çekimi gerçekleşebilmektedir. İzmir dış çekim fiyatları, dış çekim fiyatlarını belirleyen başlıca kıstas çekimin hangi amaçla yapılacağı ve nasıl bir fotoğraf albümü oluşturulacağıdır. Dış mekan fiyatlarının belirlenmesinde diğer bir etken ise çekimin ne kadar süreceği ve kaç farklı mekan kullanılacağıdır. Kimi fotoğrafçı çalıştığı saate göre ücret talep ederken kimi mekan ve fotoğraf içeriğine göre fiyat ayrımı yapabilmektedir. İzmir dış çekim fiyatları hakkında detaylı bilgi edinmek için fotoğraf çekimi öncesi profesyonel bir fotoğrafçı ile ön görüşme yapılması gereklidir.

İletişim Formu